Adidasi alergare barbati. Top pantofi pentru activitate fizica

În ultimii trei ani, am dat peste tot mai multe sfaturi că pantofii de alergare nu sunt necesari. Că noi oamenii alergam desculți cu mult timp în urmă și, prin urmare, pantofii de alergat ar trebui să fie inutili.

Și eu am alergat deja desculț în jurul lacului Herăstrău. Cu toate acestea, nu am făcut asta pentru că aș crede că este mai bine să alerg desculț. Nu, am alergat desculț pur și simplu pentru că nu aveam altă opțiune. Mi-am uitat pantofii de alergat acasă.

De aceea, este greu să mă convingeți că alergatul desculț este ceea ce trebuie făcut. Mai ales când suntem încălțați aproape constant de la o vârstă fragedă.

Adidasii de alergare ne permit să alergăm pe diferite suprafețe, ne oferă amortizare și protecție suplimentară la atingerea solului. Cu o parte mijlocie consolidată a tălpii, reduc întinderea excesivă a țesutului conjunctiv al piciorului.

Iarna ne protejează de frig și umezeală, iar vara de asfaltul fierbinte. Acestea sunt părțile bune ale adidasilor de alergare. Cu toate acestea, la fel ca orice lucru din această lume, încălțămintea nu numai că are o parte bună.

Dezavantajul încălțămintei este cu siguranță că, datorită purtării aproape continue de la o vârstă fragedă, ne dezvoltăm mai puține abilități naturale ale piciorului.

Dacă încercăm să alergăm desculți, simțim repede că pășirea pe pământ pe partea exterioară mijlocie a piciorului este mult mai plăcută decât dacă pășim mai întâi pe călcâi.

Cu o talpă moale, înmoaim ușor atingerea solului. Cu toate acestea, dacă lovim mai întâi călcâiul, atingerea este mai puțin fericită decât dacă pășim desculți pe podea cu prima atingere pe jumătatea din față a piciorului.

Pentru fiecare persoană activă, în special un alergător, confortul este și mai important.

De aceea pantofii de alergare buni sunt extrem de importanți. Dar cum să ii alegi? Iată câteva sfaturi pe care nu trebuie să le treceți cu vederea.

Alegerea adidasilor de alergare potrivită nu este cu siguranță o sarcină ușoară. În timpul alergării apar sarcini grele pe picioare, care pot provoca dureri datorită încălțămintei alese incorect.

Prin urmare, cel mai bine este să mergeți la un magazin specializat pentru încălțăminte de alergare adecvată, unde vânzătorii cu experiență vă vor putea oferi sfaturile potrivite.

Când cumpărăm adidasi de alergare, ne dorim în principal să fie confortabili și să ne protejeze în mod adecvat piciorul.

La alergare, asupra corpului acționează forțe care sunt chiar de două până la patru ori mai mari decât forța greutății corporale. Din cauza acestor forțe, articulațiile și coloana vertebrală sunt supuse unei presiuni mari.

Adidasii de alergare buni ne permit să alergăm pe diferite suprafețe, așa că trebuie să ne ofere o bună amortizare și protecție la atingerea solului. Cu o parte mijlocie consolidată a tălpii, acestea ar trebui să reducă întinderea excesivă a țesutului conjunctiv al piciorului.

Iarna trebuie să ne protejeze de frig și umezeala, iar vara de asfaltul care arde. Acestea ar trebui să ne permită să pășim pe podea mai corect, elastic.

Lungime. Ar trebui să existe aproximativ 1,5 cm spațiu între degetele de la picioare și partea din față a papucilor. În caz contrar, mai devreme sau mai târziu ne vom deteriora unghiile.

Stabilitate. Există papuci care au cauciuc mai dur în interiorul tălpii intermediare. Există, de asemenea, cele care au cauciuc mai moale. Primele sunt mult mai stabile. În funcție de modul în care vă mișcați glezna la atingerea solului, ce tip alegeți.

Greutate. Dacă pantofii de alergare sunt mai ușori, vei alerga și mai ușor cu ei. Din păcate, astfel de papuci se uzează mai repede.

Când alergăm, ne bucurăm de mișcare și suntem relaxați. Acest lucru este posibil datorită echipamentului bine ales, antrenamentului excelent și unei bune condiții fizice. Cumpărarea de adidasi de alergare poate fi o adevărată ispravă pentru unii și un eveniment plăcut pentru alții.

Adidasii de alergare sunt mai mult decât încălțăminte, sunt tovarășul tău apropiat în aventurile de alergare și, prin urmare, trebuie să fie aleși cu atenție.

Pantofii de alergare buni sunt cea mai importantă parte a alergării, deci este o idee bună să alegeți cei mai buni papuci care sunt potriviti pentru dvs. Am realizat câteva sfaturi pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Cumpărați papuci după-amiaza când piciorul este mai mare, deoarece aceasta este singura modalitate de a alege cea mai potrivită dimensiune.

Fie că sunteți un alergător profesionist sau doar un pasionat pasionat de alergare, veți avea nevoie de pantofi de alergare de calitate pentru aventurile dvs. de alergare. Acestia nu numai că vă vor oferi performanțe optime, ci și un confort complet la fiecare pas.

Dacă doriți să aveți cât mai mult succes în alergare, încercați să evitați următoarele șapte greșeli atunci când mergeți la cumpărături:

Începătorii de alergare au ideea că adidasii de alergare trebuie să se potrivească perfect cu dimensiunea piciorului și că, dacă papucul este prea mare, acesta poate cădea din picior. Cu toate acestea, situația este complet diferită.

Dacă pantofii de alergare sunt prea strânși, acest lucru împiedică circulația în picioare, împiedicând sângele să ajungă la unghiile de la picioare, ducând la unghiile care se înnegresc. Un pantof de alergare prea strâns poate provoca, de asemenea, frecare pe piele, provocând apariția unor vezicule, care, totuși, fac imposibilă alergarea eficientă.

Alegerea mărimii potrivite a adidasilor de alergare depinde și de tipul de alergare. Alergarea în afara terenului, de exemplu, va necesita pantofi de alergare diferiți decât alergarea pe bandă sau pe un stadion. Asigurați-vă că, indiferent de locul în care alergați, alegeți cel puțin cu o jumătate de numar la un pantof de alergare mai mare.

Există alergători care, atunci când aleg adidasii de alergare, pun în primul rând forma sau aspectul, ceea ce nu le îmbunătățește caracteristicile de alergare. Înainte de a cumpăra, gândiți-vă la faptul că în timpul unei alergări cu un ritm de 8 km pe oră, nimeni nu va observa cât de eleganți sunt pantofii dvs.

Așadar, acordați mai multă atenție modului în care sunt fabricate pantofii de alergare decât forma și culoarea. Procedând astfel, încercați să evaluați nivelul de confort și dacă au suficientă amortizare. Acestea sunt lucruri pe care nu le veți observa imediat, așa că va trebui să răsfoiți oferta un pic mai bine pentru a aduce acasă cei mai buni pantofi de alergare.

S-ar putea să vi se pară ridicolă această greșeală, dar există oameni care preferă să facă cumpărături imediat ce magazinele se deschid. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de cumpărarea adidasilor de alergare, aceasta nu este cea mai bună idee, deoarece dimineața nu este cel mai bun moment pentru aceasta. Și de ce este așa?

Dimineața, picioarele încă se adaptează la fluxul de sânge dintr-o poziție orizontală, iar mai târziu în timpul zilei, picioarele tale se umflă. Deci, poți avea un picior cu jumătate de cifră mai mare seara decât dimineața.

Deci, dacă doriți să cumpărați adidasii de alergare corecți, mai bine săriți de cumpărăturile de dimineață și să vă îndreptați spre magazin după-amiaza sau seara.

Există puțini alergători care ar alerga fără șosete, deci trebuie să purtați și șosete atunci când cumpărați pantofi de alergare. Unii oameni nu acordă prea multă importanță acestui lucru, care nu este igienic, și putem cumpăra, de asemenea, o dimensiune nepotrivită a pantofilor de alergare.

Există, totuși, întrebarea ce fel de șosete sunt cele mai bune atunci când cumpărați adidasi de alergare. Totul depinde de cât de des folosiți pantofii de alergare. Dacă sunt destinate doar utilizării zilnice, șosetele obișnuite sunt suficient de bune și, în cazul în care veți putea parcurge mulți kilometri cu ele, șosetele de alergare sunt cu siguranță o alegere mai bună.

Nu vă va veni să credeți, dar există oameni care se bazează exclusiv pe mărimea pantofilor de alergat imprimați pe cutie, așa că nu încearcă deloc pantofii. Cu toate acestea, o mulțime de lucruri pot merge prost cu acest mod de cumpărături.

Este posibil ca pantofii dvs. de alergare să nu fie corecți, să fie greșiți din greșeală, poate exista un defect de fabricație pe eticheta tipărită și multe altele.

Erorile de dimensiune pot fi și mai mari la cumpărături online, deoarece avem de obicei adidasi de alergare disponibili, ale căror dimensiuni sunt în standarde diferite. Prin urmare, este cu siguranță înțelept să încercați încălțăminte înainte de a vă decide să cumpărați.

Mulți alergători evită adesea să cumpere în magazinele de specialitate, deoarece prețul este mai puțin atractiv pentru ei să cumpere. Cu toate acestea, având în vedere că aceste tipuri de magazine au și experți în încălțăminte de alergare, acesta este în continuare cel mai bun loc de cumpărare.

Experții sunt de mare ajutor în alegerea celor mai adecvați pantofi de alergare și indică factorii cărora trebuie să îi acordați o atenție specială. În plus, o gamă largă de pantofi de alergare este disponibilă și în magazinele specializate.

Alergatorii începători sunt de părere că adidasii de alergat sunt în mare parte exact la fel, dar acest lucru este departe de a fi cazul. Există diferite tipuri de încălțăminte de alergare care sunt adaptate diferitelor tipuri și stiluri de alergare.

În general, acestea sunt împărțite în adidasi de alergare care sunt potrivite pentru benzile de alergat și, prin urmare, nu au nevoie de o amortizare atât de mare. Pantofii de alergare pentru asfalt sunt, de asemenea, diferiți de cei concepuți pentru alergarea în afara terenului, care necesită mai multă amortizare și suport.

Alergatul este o activitate sportivă simplă care nu necesită mult echipament. Desigur, diferiți producători ne vor convinge că avem nevoie urgentă de X sau de Y pentru a alerga. Niciunul dintre aceste lucruri nu este adevărat, cu excepția sfaturilor legate despre încălțăminte.

Desigur, este bine dacă ne putem permite haine speciale adaptate pentru alergare, dar doar pantofii de alergat sunt de o importanță cheie. Cea mai de bază diviziune a pantofilor de alergare se bazează pe adaptarea la diferite tipuri de picioare (pronator, supinator).

Pentru începătorii care nu au încă experiență în cumpărarea de încălțăminte de alergare, poate cea mai importantă caracteristică de care trebuie să fii atent este amortizarea.

Probabilitatea că veți găsi papucii ideali la prima achiziție este foarte mică, întrucât vom cunoaște cel mai bine nevoile noastre în practică.

Pronație (înclinarea piciorului spre interior): în acest caz, greutatea este transferată de-a lungul părții interioare a piciorului, iar pronația este cel mai adesea rezultatul unui picior plat.

Peste 60% dintre oameni au acest tip de picior. Adidașii pentru pronatori trebuie să ofere suport suplimentar piciorului pe interior, astfel încât să aibă de obicei o margine interioară întărită a tălpii.

Supinație (înclinarea piciorului spre exterior): greutatea este transferată de-a lungul exteriorului piciorului, ceea ce înseamnă o amortizare mai slabă atunci când piciorul atinge solul. Papucii supinatori nu au de obicei armături suplimentare la interior și oferă o amortizare ușor mai mare.